Arabianrannassa asutaan tiiviisti ja kaupunkimaisesti moderneissa kerrostaloissa ratikkaradan varrella, mutta samalla luonnonläheisesti meren rannalla. Alueen rakentaminen aloitettiin 2000-luvun taitteen jälkeen, ja asuntokanta edustaa nykyaikaista rakentamista yhteisellä taideteemalla. Kaunista suunnittelua ja taideteoksia näkyy talojen julkisivuissa, porrashuoneissa ja pihoilla.

Varma tarjoaa vuokralle asuntoja kahdessa eri asuintalossa Arabia135-korttelissa osoitteinaan Arabiankatu 4 ja Arabiankatu 8.

Löydät tällä hetkellä vapaat vuokra-asunnot täältä: https://kodisto.fi/varma/haku?location=Arabiankatu

Arabiankatu 4

Vuonna 2015 valmistunut talo edustaa alueen uudempaa rakennuskantaa. Ylimmistä kerroksista avautuu upea merinäköala. Merenrantaan pääsee muutamassa minuutissa, ja rantapuiston avarissa maisemissa on mahdollista kävellä vaikka Vanhankaupunginkoskelle. Aivan talon nurkalla sijaitsee liikuntapuisto, jossa on mahdollista harrastaa useita lajeja tenniksestä jalkapalloon. Talvisin puistoon jäädytetään luistelukenttä. Päivittäisostokset hoituvat lähellä, Arabiankadulla sijaitsevassa ruokakaupassa tai alle kilometrin päässä Kauppakeskus Arabiassa.

Taloyhtiön yhteiset tilat ovat talosaunat, pesutupa, kerhotila sekä kellarivarastot. Taloyhtiöstä on mahdollista vuokrata myös autopaikka.

Arabiankatu 4

Arabiankatu 8

Vuonna 2016 valmistunut talo edustaa alueen uudempaa rakennuskantaa. 14 kerroksisen rakennuksen ylimmistä kerroksista avautuu upea merinäköala. Meren rantaan pääsee muutamassa minuutissa, ja rantapuiston avarissa maisemissa on mahdollista kävellä vaikka Vanhankaupunginkoskelle. Lähistöllä sijaitsee liikuntapuisto, jossa on mahdollista harrastaa useita lajeja tenniksestä jalkapalloon. Talvisin puistoon jäädytetään luistelukenttä. Päivittäisostokset hoituvat lähellä, Arabiankadulla sijaitsevassa ruokakaupassa tai alle kilometrin päässä Kauppakeskus Arabiassa.

Taloyhtiössä on 65 asuntoa, joissa jokaisessa on oma parveke, vähintään ranskalainen sellainen. Taloyhtiön yhteiset tilat ovat talosaunat, pesutupa, kerhotila sekä kellarivarastot. Rakennukseen ei kuulu omaa sisäpihaa. Taloyhtiöstä on mahdollista vuokrata myös autopaikka. Taloyhtiön kivijalkaan valmistuu kevään 2021 aikana coworking-tila, josta mahdollisuus vuokrata työpiste etätyöskentelyyn.

Arabiankatu 8

Korttelin kehitykseen liittyvät asumisen tulevaisuuden suunnitelmat

Arabia135-kortteli on rakentunut vaiheittain viimeisen 140 vuoden aikana ja sen sitä kehitetään koko ajan. Kehittämisen lähtökohtana on Arabian korttelin erityispiirteitä korostava elävä ja vetovoimainen hybridikortteli. Sen arkkitehtuuri kuvastaa korttelin historiallista kerrostuneisuutta, monipuolisia toimintoja ja ainutlaatuista teollisuusympäristöä.

Uudisrakentamisen tavoitteena on yhdessä vanhan korttelirakenteen kanssa muodostaa ainutkertainen ja kutsuva kokonaisuus.

Korttelin osalta Varmalla on kaavamuutos meneillään kaupungin kanssa. Seuraa korttelin kehittämistä tällä sivustolla.

Lisätietoja korttelin kehityksestä antaa:

Jenni Nivalainen
Asset manager

0400 242420
jenni.nivalainen@varma.fi