Vanhan ja uuden ainutlaatuinen tasapaino

Kortteli on merkittävä niin kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti kuin maisemakulttuurillisesti. Siksi sen kehittämisessä otetaan huomioon alueen arvot sekä ominaisuudet. Silloin voimme luoda parhaat mahdolliset puitteet niin luovan työn tekemiselle kuin sen hedelmistä nauttimiselle.

Kuva

Elävä ja vetovoimainen

Arabia135-kortteli on rakentunut vaiheittain viimeisen 140 vuoden aikana ja se kehittyy koko ajan. Kehittämisen lähtökohtana on luoda korttelista sen erityispiirteitä korostava elävä ja vetovoimainen hybridikortteli. Sen arkkitehtuuri kuvastaa korttelin historiallista kerrostuneisuutta, monipuolisia toimintoja ja ainutlaatuista teollisuusympäristöä.
Uudisrakentamisen tavoitteena on yhdessä vanhan korttelirakenteen kanssa muodostaa aidosti uniikki kokonaisuus.

Kuva

Kaupallinen ja julkinen

Lähivuosien aikana korttelista jalostuu ennennäkemätön kaupallisten ja julkisen palveluiden kokonaisuus. Kortteliin rakennetaan tiloja erikokoisille ja -luonteisille toimijoille kuten päivittäistavarakaupalle ja design-myymälöille. Sijansa löytävät myös ravintolat, oppilaitokset, hotelli sekä museot. Muuntuvat tilat luovat mahdollisuuksia kasvaa ja verkostoitua. Ja asiakkaatkin ovat lähellä, sillä kortteliin rakennetaan runsaasti kaikenikäisille sopivia asuntoja.

Kiinnostaisiko sinua olla mukana tulevaisuuden Arabia135-korttelissa? Onko sinulla liikeidea, joka soveltuisi täydellisesti luovuuden kortteliin. Keskustellaan ajatuksistasi yhdessä!

Lisätietoja korttelin kehityksestä antaa:

Jenni Nivalainen
Asset manager
0400 242420
jenni.nivalainen@varma.fi