17.3.2021

Helsingin Arabiassa alkaa musiikin opetuksen uusi aika – Soiva-talo avataan

Pop & Jazz Konservatorion ja Metropolia Ammattikorkeakoulun musiikin koulutukset muuttavat 15.3.2021 uuteen, yhteiseen uudisrakennukseen Helsingin Arabianrannassa. 

Soiva-niminen uudisrakennus luo musiikin opetukselle uudet ja nykyaikaiset olosuhteet. Rakennus on suunniteltu alusta lähtien vastaamaan musiikin opetuksen tarpeita – ja näyttämään tulevaisuuden opetuksen suunnan. 

Soiva yhdistää musiikin ammattikorkeakoulutuksen, ammatilliset opinnot, musiikin harrastajat ja musiikkileikkikoulun soittamisesta ja laulamisesta studiotyöskentelyyn ja tuottamiseen. Yhteisöllisyyttä korostava tilasuunnittelu mahdollistaa uudenlaiset kohtaamiset oppilaitosten välillä sekä opiskelijoiden ja opettajien kesken.

Soiva on suunniteltu ja varusteltu vastaamaan nykyaikaisen lähi- ja verkko-opetuksen vaatimuksia. Rakennuksen oppimis- ja esitystilat mahdollistavat innovatiivisen pedagogiikan, jokainen tila on suunniteltu musiikin oppiminen edellä. Myös talon äänistudiot ja verkkostudio ovat poikkeukselliset Suomessa.

“Pitkään kehitelty unelmamme on toteutunut ja saamme nyt käyttöömme maan parhaat musiikin oppimistilat, jotka tukevat vahvaa verkko-opetuspainotustamme. Ja vielä samaan kortteliin, jossa olemme aiemmin toimineet”, kertoo Pop & Jazz Konservatorion rehtori Janne Murto.

“Soiva kokoaa Metropolian klassisen- ja rytmimusiikin opiskelijat sekä monipuolisen muusikko- ja musiikkipedagogikoulutuksen ensimmäistä kertaa saman katon alle. Lisäksi kampus tuo yhteen koko laajan kulttuurialojen ammattikorkeakoulutuksen, mikä avaa mahdollisuuden monenlaiselle yhteistyölle”, kertoo osaamisaluepäällikkö Paula Turkkila Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Uudisrakennus sijaitsee historiallisessa Arabian tehdaskorttelissa. Se liittyy saumattomasti Metropolian luovien tekijöiden kulttuurikampukseen ja on osa työeläkeyhtiö Varman Arabia135-kiinteistökehityshanketta, jonka avulla aluetta kehitetään eläväksi kaupunkiympäristöksi.

”Arabia135-korttelin omistajana iloitsemme siitä, että musiikin opiskelijat saavat käyttöönsä tarpeen mukaiset, modernit tilat ja Soiva-talo musiikin opiskelijoineen, harrastajineen, tuottajineen ja yleisöineen elävöittävät korttelia, sanoo toimitilajohtaja Toni Pekonen Varmasta. 

Tilat on suunnitellut Arkkitehdit Tommila Oy arkkitehti Miia-Liina Tommilan johdolla ja talon akustiset ratkaisut on suunnitellut Akukon Oy. Kohteen urakoitsijana on toiminut SRV Rakennus Oy.

MEDIAPANKKI

Soiva-talon mediapankki

YHTEYSTIEDOT

Pop & Jazz Konservatorio

Rehtori Janne Murto

janne.murto@popjazz.fi

Viestintä
Mette Doukata-Erikkilä
040 568 1927
mette.doukata-erikkila@popjazz.fi

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Osaamisaluepäällikkö Paula Turkkila

040 726 6511

paula.turkkila@metropolia.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma / Arabia135-kortteli

Toimitilajohtaja Toni Pekonen

040 523 6610

toni.pekonen@varma.fi

Arkkitehdit Tommila Oy

Toimitusjohtaja Miia-Liina Tommila, Arkkitehti SAFA

050 323 7534

miia-liina.tommila@arktom.fi